2010. március 11., csütörtök

Egyre több internet-előfizetés

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint 472 ezerrel nőtt az internet-előfizetések száma az elmúlt egy évben hazánkban és így majdnem 2,8 millióan szörfözünk a neten. Minden második háztartásban van internet-hozzáférés.

Az internetszolgáltató cégek kis számban vannak jelen a piacon, az előfizetések 90%-át 18 cég osztja meg egymás között. Az internetpiac gyors fejlődése a szolgáltatók közötti verseny eredménye is.

A mobilinternet egyre népszerűbb
A vezetékes internet iránti keresleten belül az xDSL-előfizetés csökkent, a kábelhálózatos előfizetés 9 százalékkal nőtt. A vezeték nélküli internet iránti igény viszont másfélszeresére nőtt. Az összes internet-előfizetés egy harmadát a mobilinternet teszi ki, ami annak köszönhető, hogy csökkent az ára.

Telefonálási statisztikák
Mobiltelefon előfizetéssel a magyar háztartások 93%-a rendelkezik, a KSH felmérése szerint 100 lakosra 118 előfizetés jut. A havidíjas előfizetők száma emelkedett, a kártyás előfizetés azonban 800 ezerrel csökkent. Az elmúlt évben az összes telefonhívás háromnegyedét mobiltelefonról kezdeményezték. A vezetékes telefon-előfizetések száma egyre csökken, de a kábeltévés telefonálási lehetőség népszerű.

Internetezés az Unióban
Az Európai Unióban dinamikusa nő a szélessávú internet-hozzáférések száma, átlagosan 10 százalékkal növekedett. Az Unió polgárai a 2008-as évi internetezési lehetőségeknél jobb minőségű, gyorsabb szélessávú internettel rendelkeznek. Dániában és Hollandiában van a legtöbb szélessávú internet-előfizetés és e kettőn kívül még hét tagállam (Svédország, Finnország, Luxembug, Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Belgium) előzi meg az Egyesült Államokat.
Ezek az adatok az europa. eu lapról származnak.

Forrás: itmania

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése