2010. április 6., kedd

eMagyar pontok a világban

12 határon túli eMagyar pont nyert ötven millió forintot pályázati pénzként azért, hogy lehetővé váljon a helyi informatikai rendszer fejlesztése. Emellett a minőségi fejlesztés a jövőben is fontos célkitűzés.

A nyertes pályázók Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Romániában, Horvátországban, Ukrajnában, Szerbiában működő szervezetek, valamint a New York-i székhelyű Magyar Emberi Jogok Alapítvány.
Az ausztriai szervezet például a bécsi internetes rádiót kívánja fejleszteni a pályázati pénzből.

A pályázat kiírója
A Puskás Tivadar Közalapítványnak egyik célja a határon túli magyarság informatikai támogatása. 350 eMagyar pont jött létre a világon, a számítógépes tartalomszolgáltatáshoz, adatforgalomhoz szükséges rendszereket kiépítették. A magyar kultúra digitális megőrzéséhez is pénzbeli segítséget nyújt az alpítvány.

2006-ban megvalósult az eMagyar pontok hálózati rendszerként való működtetése is, hiszen elindult az eMagyar portál, a www.emagyar.net. Ez által az eMagyar pontok be tudnak kapcsolódni a tartalomszolgáltatásba. A portálon általános információkon túl minden régió képviselteti magát. Kommunikációs lehetőséget is biztosít a különböző településeken levő eMagyar pontok között.

Forrás: itmania
Kép forrása
eMagyar pontok listája

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése