2010. március 21., vasárnap

Valós idő a Google-on


A Google.hu oldalán mostantól a legfrissebb tartalmakat is elolvashatjuk az általunk keresett témában.


A Google keresőjét folyamatosan fejlesztik, és most elhelyeztek egy ún. "legfrissebb találatok"részt a találatok között. Ez az új szolgáltatás a közösségi hálózatokból, blog bejegyzésekből, fórumokból és a publikált hírekből gyűjti be a legújabb információkat. A következő oldalakról érkeznek találatok: Facebook, MySpace, Twitter, FriendFeed, Jaiku és a Identi.ca. Elképzelhető, hogy még újabb szolgáltatók is csatlakozni fognak.

A valós idejű keresés lényege nem az, hogy a legrelevánsabb információhoz jutunk hozzá, hanem az aktuális bejegyzések kerülnek felszínre. Ehhez nem kell külön semmit sem beállítanunk, és az oldalt sem kell újratöltenünk, hiszen a találatok folyamatosan jelennek meg és tűnnek el.

Az új szolgáltatás működését összefoglalja egy video a Youtube-on, de már ki is próbálható a Google.hu-n, hiszen hétvége óta a magyar verzió is tudja!

Én nagyon érdekesnek találom, hogy ez az új funkció lehetővé teszi, hogy a felhasználók saját bejegyzései jelenjenek meg a Google-on, méghozzá real time-ban.

Forrás: itmania
Kép forrása: metropol.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése