2010. április 19., hétfő

Európába késve érkezik az iPad

Április 3-án dobta piacra az Apple legújabb csodatermékét, az iPad-et. A termék nemzetközi premierje április végén lett volna, ezt azonban egy hónappal elhalasztották. Indoklásként az áll az Apple közleményében, hogy az erős amerikai kereslet miatt hozták meg ezt a döntést.

Már a forgalmazás első napján több, mint 300 ezer készülék talált gazdára. Elemzők szerint év végéig 8-10 millió darab is eladásra kerülhet. 599 dollártól kapható az Egyesült Államokban, a nemzetközi árak pedig május 10-én kerülnek nyilvánosságra. E dátumtól előrendelést is le lehet adni a számítógépre.

Mire jó a csodamasina?
Az iPad az iPhone szoftverével működik, 1,25 cm vastag, 24,6 cm átmérőjű érintőképernyős táblagép, aminek súlya 680 gramm. Az iPad alkalmas zenehallgatásra, videojátszásra, fotók nézegetésére, újságok ill. könyvek olvasására, internetezésre, email küldésre, irodai szoftverek használatára.

Számomra furcsa, hogy az európai piacot ennyire mellékesként kezelik, de az igazán érdekes az, hogy már az első napon több, mint 250 ezer elektronikus könyvet töltöttek le az új iPad tulajdonosok az iBookstore webáruházból. Vajon el is olvasták?


Forrás: itmania
Képek forrása: nonstopmobil
heti válasz

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése